WHITE-HEADED MARMOSET Callithrix geoffroyi Geographic Distribution and Habitat The white-headed marmoset is endemic to Brazil and can be found in the eastern coast states of Espirito Santo, Minas Gerais, and Bahia. They can live at altitudes of up to 4,179 feet (1,274 meters) and as low as 1,640 feet (500 meters) and can be found
Verreaux's Sifaka (Propithecus verreauxi) / Propithèque de Verreaux, ou Sifaka de Verreaux / Image by Alison Buttigieg
GOELDI’S MONKEY Callimico goeldii Geographic Distribution and Habitat The Goeldi’s monkey (Callimico goeldii), also known as the Goeldi’s marmoset, the Goeldi’s tamarin, or callimico, is a member of the Callitrichidae family. Endemic to South America, this evasive and shy “mystery monkey” is dispersed throughout the upper Amazonian rainforests in localized, but fragmented groups. Suspected population
The rare buffy-headed marmoset (Callithrix flaviceps) occurs in the Serra da Mantiqueira south of the Rio Doce in southern Espírito Santo.
The Drill (Mandrillus leucophaeus)
Slender loris extinction was widely believed before the rare primate was photographed in central Sri Lanka late last year.
Silly girl with silly doodles who loves kitties and yummy vegan food. www.myzoetrope.com
Monkeyland in South Africa helps monkeys in need. All animals in the sanctuary roam freely through the forests. Guides lead visitors to the monkeys.
Researchers set out to determine if the same vocal development strategy may apply to both human babies and monkey babies.
GOLDEN-BROWN MOUSE LEMUR Microcebus ravelobensis Geographic Distribution and Habitat Like all the world’s lemur species, the golden-brown mouse lemur (Microcebus ravelobensis), also known as the (Lac) Ravelobe mouse lemur, is indigenous exclusively to the lush island country of Madagascar located off of Africa’s southeastern coast. These tiny prosimians are found in the island’s northwest region
Ohhhhhh baby you are so sweet!
AGILE GIBBON Hylobates agilis Geographic Distribution and Habitat Agile gibbons, sometimes called black-handed gibbons, are widespread throughout Sumatra, northern Malaysia, and Southern Thailand. They live in evergreen and semi-deciduous forests, from lowland swamps to higher-elevation montane forests. They prefer high canopy elevation, sometimes as high as 4,593 feet (1,400 m). TAXONOMIC NOTES Gibbons are an
SKYWALKER HOOLOCK GIBBON Hoolock tianxing Geographic Distribution and Habitat Skywalker hoolock gibbons (Hoolock tianxing), also known by their less galactic (and definitely less Hollywood blockbuster-inspired) name of Gaoligong hoolock gibbons, are lesser apes native to the countries of China and Myanmar. In China, these primates are found in western Yunnan Province in the Nujiang River
I have seen gorillas in the wild
Infant Chacma Baboons. Photo shared by Julie Eisenbach
New animal species are popping up in the wilderness all the time, many of which have probably been there for a really long time and just went unnoticed. Th | Plants And Animals